איך מתכננים טיול בקרוואן בישראל?

אם אתם שואלים את עצמכם את השאלה הזאת, זה כבר נהדר! אפשר לכתוב המון על תכנון טיול בקרוואן בישראל, בחרנו הפעם לאסוף ולרכז עבורכם את כל מה שחשוב לקחת בחשבון, בתכנון טיול בקרוואן בארץ. מאחלים לכם קריאה מהנה וטיול מושלם!

נתחיל מהבסיס – איך בוחרים סוג קרוואן וגודל?

התשובה לכך היא פשוטה: בהתאם לצרכים שלכם. בין אם מדובר בהשכרה או ברכישה, העדיפות הראשונה בבחירת סוג קרוואן וגודל היא בהתאם למספר הנפשות המקסימלי שאתם סבורים שיהיה חלק מהטיול ומהמסע שלכם. קרוואן בסיסי מכיל 2-4 נפשות, קרוואן מתקדם מכיל בין 4-7 נפשות.

מה חשוב לכם שיהיה בקרוואן? מכיוון שהיום אתם ממש יכולים לקבל ה-כ-ל בקרוואן שתבחרו: מיטות נפתחות (זוגית ויחידות), סלון עם מקומות ישיבה, שירותים ומקלחת, מטבחון מאובזר, מזגן ועוד, אתם ממש יכולים לצאת לטיול ונופש ברמה הגבוהה ביותר!

הקרוואנים של רימון בטבע מציעים לכם את הקרוואן המושלם ברוחב של 2.45 מטר, 6 מות נוחות, חלונות, נקודות חשמל, מקומות אחסון בשפע, וכמובן, מטבח מאובזר בכל טוב: כיריים וגז, מיכל מים, כלים רב פעמיים לבישול, כיור נירוסטה, מקרר דיגיטלי איכותי, מוטות לייבוש כלים, ארונות מטבח נוחים ומרווחים ועוד.

המקלחת שלנו מפנקת ומופרדת מהשירותים הכימיים. בנוסף יש כיור וברז נוחים, ולהתקלח בקרוואן זו ממש חוויה!

אם חשבתם שתצטרכו להתפשר על חשמל ותאורה, ממש אין צורך! הקרוואן מציע תאורה במגוון נקודות, שקעים לטעינה, וכיום כמעט בכל חניון קרוואנים שתבקרו בו, תוכלו להתחבר לחשמל ולהטעין את כל מה שצריך, להמשך הטיול שלכם.

מה עוד יש בקרוואנים שלנו מעבר לחבית הבסיס המושלמת? כסאות, שולחן ומחצלת לפיקניק מחוץ לקרוואן, מערכת סאונד איכותית, טלוויזיה, נטפליקס. מעבר לכל הציפיות!

מה לגבי גרירת הקרוואן?

אחד הנושאים החשובים בתכנון טיול קרוואן בישראל הוא נושא גרירת הקרוואן. אתם יכולים לחבר את הקרוואן שלנו לרכב עם וו גרירה, כשהמשקל הכולל של הקרוואן הוא 1500 קילו. קיימים רכבים רבים כגון קיה ספורטז', מזדה X5C, סקודה קודיאק ונוספים, שיכולים לגרור את הקרוואן. ניתן לבדוק באתר של משרד הרישוי את כושר הגרירה המדויק. במידה והרכב שיש לכם לא עומד בתנאים האלו, אתם יכולים לשכור רכב מתאים, ותוכלו לקבל מאיתנו תנאים מועדפים להשכרה אצל חברת השכרה מצוינת. מבחינה טכנית אתם מקבלים תדריך לפני היציאה לדרך לגבי כל מה שיש בקרוואן, וזה כולל גם את ההיבט הטכני של גרירת הקרוואן.

איך מתפעלים את הקראוון?

נכון, זה יכול להיראות שיש הרבה התעסקות עם תפעול הקרוואן, אבל אתם ממש יכולים להיות רגועים בנושא. כאמור, לפני היציאה לדרך, אתם מקבלים תדריך מקיף ומפורט, שכולל את כל מה שחשוב לדעת, ומעבר לכך. גם בקרוואן עצמו יחכה לכם מסמך ידידותי שמקיף את כל הנושאים, והאמת היא שלא צריך חוש טכני מפותח במיוחד על מנת לדעת לתפעל את הקרוואן.

מה שכן חשוב לדעת הוא נושא הגרירה, מה האבזור הכלול, כיצד מייצבים את הקרוואן – על כל אלו אנו נענה בתדריך לפני היציאה לדרך. המערכות העיקריות הן חשמל, מים וגז, ואנו כמובן נדריך אתכם לפני היציאה בכל ההיבטים.

אלו הנקודות העיקריות בתפעול הקרוואן:

  • מילוי וריקון מיכלים
  • חיבור ואבטחת הקרוואן לקראת נסיעה
  • וידוא שהמצבר פועל ותקין.
  • ניתוק הקרוואן וייצובו בחנייה.

מה הציוד שכדאי לקחת?

על מנת ליהנות מטיול ונופש ברמה הגבוהה ביותר, כדאי להיערך עם רשימת ציוד מסודרת, כאשר אתם מתכננים את הטיול שלכם. השאיפה היא לקחת את כל מה שצריך ומעבר לכך, לא להיות תלויים בסביבה על מנת לרכוש דברים, ושתהיה לכם היכולת להיות חופשיים ומצוידים בכל מה שחשוב.

מכיוון שנושא הציוד וההכנה לקראת הטיול בהיבט הזה חשובים מאוד, בחרנו להקדיש לכך כתבה שלמה, אתם יכולים לקבל כאן את כל המידע (קישור לכתבת מה צריך לקחת לחופשה מושלמת).

בכל מקרה נציין שאנחנו ממליצים לחלק את הציוד לקבוצות / קטגוריות, וממש להכין רשימה מפורטת עבור כל קטגוריה. כאמור בכתבה המפרטת את הציוד תוכלו לקבל את הרשימה המלאה של כל מה שכדאי לקחת.

מה מקומות הלינה האפשריים?

בישראל קיים מגוון רחב של חניונים לקרוואנים, הפרוסים מצפון ועד דרום. מרבית המקומות הללו כוללים חיבור לחשמל ומים, והתשלום זניח. אם אתם יוצאים לטיול קצר של כמה ימים, כדאי לתכנן מראש את המסלול (נפרט על כך בהמשך), ובהתאם לכך את מקומות הלינה בחניונים, וכמובן להזמין מראש, כדי שלא תיתקעו.

אם רוח הטיול היא יותר ספונטנית וחופשיה, ואתם לא ממש מתכננים מראש את המסלול, כל מה שאתם צריכים הוא טלפון עם אינטרנט ובאתר שלנו יש מגוון רחב המפרט חניוני לילה רבים בכל הארץ. אולי כן כדאי לשים לב שאם אתם לא מתכננים ולא מזמינים מקום, כדאי לוודא שיש אופציות חלופיות, ואתם לא "בונים" על החניון היחיד באיזור (לדוגמא: חאן עין גדי בים המלח הוא החניון היחיד באיזור והנסיעה ממנו לחניונים אחרים עשויה להיות ארוכה ומייגעת, אם אתם בסוף היום ולא לקחתם בחשבון שעתיים נוספות בדרכים…).

תכנון בפועל – המלצות

אז הזמנתם קרוואן, סגרתם תאריכים, הכנתם רשימת ציוד, ועכשיו הגעתם לחלק הכייפי ביותר: תכנון הטיול / המסלול בפועל. בנושא הזה יש לנו כמה המלצות עבורכם:

  1. התאימו את המסלול לעונת השנה. בקיץ תוכלו ליהנות מהים והכנרת, בחורף כדאי להדרים וליהנות מהמדבר היפהפה שלנו.
  • מי משתתף בטיול? האם אתם זוג או משפחה? כדאי לשבת ולתכנן יחד, כדי שכל אחד ירגיש שהוא חלק מהתכנון ומהמסלול.
  • איך מאזנים בין בטן גב לבין מסלולים? התשובה פשוטה: לכו עם ההרגשה שלכם. אתם יכולים להכין מראש פול של אטרקציות, מסלולים וטיולים שתוכלו לעשות רגלית או עם הרכב באיזור שהגעתם אליו, ולקחת בחשבון שזה פתוח לשינויים. יכול להיות שתגיעו לאילת ותרצו לשבת כל היום מול הים, ויכול להיות שיתאים לכם לעשות מסלול בהרי אילת וללכת למגוון האטרקציות הנהדרות שם.

כנ"ל לדוגמא באיזור ים המלח. אתם יכולים לשבת כל היום בים, או להחליט שהיום עושים את המסלול בנחל דוד, מחר בנחל ערוגות ומחרתיים נוסעים לזריחה במצוקי דרגות 😊

  • תכנון זמנים – כן כדאי לתכנן זמנים במידה ואתם מחליטים להיות פעילים ולעשות מסלולי טיול / אטרקציות, על מנת לוודא שתאם חוזרים לפני החושך לחניון. בקיץ הימים ארוכים אך בחורף הם קצרים, בחמש כבר חשוך וכדאי להתארגן כדי להגיע ל"מחנה" שלכם מספיק זמן מראש לפני שנכנסים לחושך, פשוט כדי שיהיה לכם נוח יותר להיערך.
  • תכנון מקום הלינה – אומנם יש הרבה חניוני קרוואנים בישראל, אבל אנחנו כן ממליצים לתכנן מראש את המסלול ולשריין לעצמכם מקום אירוח בחניון. חלק מהחניונים מכילים אפשרות מצומצמת מבחינת כמות הקרוואנים שיכולים להכיל, וחבל להיתקע או לנסוע למקום אחר כי לא תיאמתם מראש. לינה עם קרוואן שלא בחניון עלולה לגרור קנס גבוה, אל תקחו את הסיכון.

תכנון טיול בקרוואן הוא החלק הראשון של הטיול, והוא יכול להיות כייפי ומרגש ביותר! בהצלחה!